Pasta med butternutsås och grönkål

Vem har sagt att man behöver grädde för att få till en krämig pastasås?! Det finns absolut andra alternativ värda att testa. Det gäller bara att använda sin fantasi och vara lite kreativ. Butternutpumpa är supergott att göra en sås på och blanda ner i pastan. I receptet nedan har jag kombinerat såsen med grönkål, vitlök, pinjenötter, granatäpplekärnor och en liten skvätt citron. Jag hoppas ni kommer gilla den lika mycket som jag gör! 🙂 Hoppas ni har en härlig vecka framför er, trots det gråa och trista vädret (i alla fall där jag bor, i Skåne).

Pasta med butternutsås och grönkål

Ingredienser: 

  • En butternutpumpa
  • 2 dl havrefraiche
  • ca 2 nävar hackad grönkål
  • ca 1 näve granatäpplekärnor
  • ca 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 dl pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • En skvätt citronsaft
  • Spaghetti för ca 4 personer (eller annan pasta som ni hellre föredrar).

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 C grader. Skär av skalet från pumpan och gröp ur kärnorna. Skär pumpan i mindre bitar och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över rapsolja och salta. Baka i ugnen i ca 20 minuter (pumpabitarna ska bli mjuka).
  2. Mixa pumpabitarna med havrefraichen till en slät puré.
  3. Stek grönkålen i rapsolja tillsammans med vitlök, salt och peppar.
  4. Blanda pumpapurén tillsammans med grönkålen.
  5. Koka pastan.
  6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg.
  7. Blanda pumpapurén/grönkålen med pastan.
  8. Strö över granatäpplekärnor och pinjenötter.
  9. Tillsätt en skvätt citron och eventuellt salt och peppar.

Smaklig måltid! 🙂

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras