Raw chokladbollar till barnen

Mina barn älskar chokladbollar! Ja, de älskar det mesta som är sött, precis som de flesta barn. Jag brukar ibland ge dem rawfoodbollar med smak av kakao och dessa brukar gå hem precis lika mycket som ”vanliga” chokladbollar. Hemligheten i mitt recept är dadlarna. Jag tycker det gör stor skillnad vilken sort dadlar man väljer. Jag använder alltid medjooldadlar. Jag vet att de är betydligt dyrare än många andra sorter, men det är så mycket värt pengarna. Det är, enligt min mening, en helt annan sak. Det ger en annan sötma och en krämigare och segare konsistens. Testa en gång och se vad ni tycker! För att göra dem lite mer lockande till barnen, brukar jag trä bollarna på avklippta papperssugrör eller lägga dem i små muffinsformar. Det ökar aptiten, både för barn och vuxna 🙂

Ingredienser

  • 200 gram medjooldadlar
  • 50 gram havregryn
  • 50 gram cashewnötter
  • 20 gram riven kokos
  • 15  gram rå kakao (eller vanlig om ni hellre vill det)
  • 10 gram kokosolja

Gör så här:

Blanda allt i en matberedare och mixa tills dess ni har en lagom fin konsistens. När jag gör till barnen brukar jag mixa väldigt fint. Det påminner mer om ”riktiga” chokladbollar då! Rulla till bollar och doppa eventuellt i riven kokos.

Följ mig gärna på instagram: hannas.kitchen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras