Ett litet sista minuten tips inför lördagskvällen. Igår gjorde jag min egna version av godiset twix. Det blev supergott och uppskattades av hela familjen, till och med min 70-åriga pappa var nöjd. Jag ska fatta mig kort och helt enkelt bara dela med mig av receptet. Dessa är glutenfria och veganska!
Ingredienser
Första lagret:
- 150 gram glutenfria havregryn
- 4 msk kokosolja
- 2 msk agavesirap
- 30 gram medjooldadlar
Andra lagret:
- 250 gram medjooldadlar
- 70 gram mandelsmör
ca 100 gram 70% choklad (utan mjölk för att få veganska)
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till det första lagret i en matberedare och kör tills dess att det är helt mixat.
- Tryck ut i en form. Jag använder alltid silikonformar men det går bra med andra formar också.
- Ställ in i frysen i minst 30 minuter.
- Mixa medjooldadlar och mandelsmör (det andra lagret) i en matberedare tills ni har en fin ”kolakräm”.
- Bre på ”kolakrämen” över det första lagret och ställ in i frysen i ca 30 minuter.
- Skär upp i lagom stora mumsbitar.
- Smält chokladen och doppa mumsbitarna i chokladen. Förvara i kyl!
Önskar er alla en trevlig lördag!