Växtbaserad chokladglass

Det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg, minst sagt. Vad har då hänt sedan sist? En snabb sammanfattning: influensa, skidsemester och jobb. Ja, ungefär så har mitt liv sett ut de senaste veckorna. Jag ska inte tråka ut er med att berätta om mina influensaupplevelser, men jag kan väl säga som så att jag nog aldrig har varit så sjuk förut. Kroppen har fortfarande inte återhämtat sig. Förutom det så har vi varit iväg på skidsemester i Sälen! Underbart var ordet! Sedan har det mest blivit jobb och tid med familjen.

Idag bjuder jag på ett recept på växtbaserad chokladglass. Det kanske egentligen inte är säsong för glass, men vad gör väl det, glass kan man ju alltid äta 🙂

Glöm inte följa mig på instagram: @hannas.kitchen

Växtbaserad chokladglass

Ingredienser:

 • 50 g naturella cashewnötter
 • 2 dl kokosgrädde
 • 2  msk lönnsirap
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1,5 msk kakao
 • 50 g dadlar (gärna medjool)

Gör så här:

 1. Blötlägg cashewnötterna minst 6 timmar.
 2. Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinna av.
 3. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt kokosmjölk, lönnsirap, vaniljpulver, kakao och dadlar. Fortsätt att mixa till en slät smet.
 4. Häll upp smeten i glassformar. Ställ i frysen minst 6 timmar.
 5. Doppa i mörk choklad och valfri topping.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.