Bättre sent än aldrig! Dags att väcka liv i den här bloggen med ett recept på en brownie gjord på sötpotatis.
Ingredienser:
- 500 gram sötpotatis (ca 2 st medelstora).
- 200 gram dadlar.
- 3 ägg.
- 2 dl havremjöl (går bra att köpa färdig eller mixa havregryn till ett mjöl).
- 3/4 dl mandelmjöl.
- 3 msk mandelsmör (går att utesluta eller byta ut mot jordnötssmör eller annat nötsmör).
- 2 msk kokosolja.
- 4 msk kakao.
- 2 tsk bakpulver.
- 2 tsk salt.
Övre lager:
- 100 gram choklad (minst 70% kakaohalt).
- 3 msk turkisk yoghurt (eller liknande).
- 2 msk honung.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och koka sötpotatisen mjuk.
- Blanda alla ingredienser i en mixer.
- Mixa tills dess att det är en jämn och slät konsistens.
- Olja en ugnsform med kokosolja och fördela smeten i formen.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
- Förberedd under tiden det övre lagret.
- Smält choklad och blanda i honung och yoghurt.
- Låt kakan svalna och bre på ett lager av chokladkrämen.
- Förvara i kyl och dekorera med färska bär och turkisk yoghurt.