Picklad rabarber

Ett tydligt sommartecken är att rabarbern tar plats i köket. Det mest uppenbara (och fantastiskt gott) är att göra en paj. Jag vill tipsa om att pickla rabarbern och använda som tillbehör till maten. Jag ska själv testa i helgen att göra en pizza bianco med picklad rabarber som topping. Jag tänker att den sötsura rabarbern kommer passa perfekt ihop med osten som jag har tänkt använda. Jag återkommer med recept om det blir en hit!

Trevlig helg!

Ingredienser:

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit

Gör så här:

  1. Skiva rabarbern tunt, gärna med mandolin.
  2. Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Koka tills dess att sockret har löst sig.
  3. Lägg rabarbern i en burk och häll lagen över.
  4. Sätt på ett lock och förvara i kyl.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.