Burrata med grillad persika

Hej på er!

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen. Jag tänkte tipsa om en supergod sallad som passar till förrätt, buffébordet eller egentligen precis när som. Det klassiska är ju att äta burrata med tomater, men det passar minst lika bra till persikor som man grillar eller steker.

Ingredienser:

  • 2 st färska persikor
  • Ca 3 tsk olivolja
  • 200 gram avrunnen burrata
  • Ca 1/2 dl solroskärnor (går även bra med ex. pinjenötter)
  • Färsk basilika
  • Honung
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Kärna ur persikorna och dela dem i mindre bitar. Stek i en stekpanna med olivolja, eller grilla i ett grilljärn.
  2. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills dess att de fått en fin färg.
  3. Lägg persikorna på en tallrik/fat och riv isär osten i grova bitar och fördela över persikorna.
  4. Toppa med färsk basilika och solroskärnor. Avsluta med att salta och peppra och ringla honung över.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.