Chokladgranola

Hej på er!

Hoppas ni alla har haft en härlig midsommar. Jag tänkte dela med mig av mitt recept på chokladgranola som jag brukar göra emellanåt. På sommaren brukar jag ha färska jordgubbar, banan och grekisk yoghurt som tillbehör. Funkar bra både som frukost, lunch och mellanmål. Stirra er inte blinda på receptet utan byt gärna ut mandelsmör mot jordnötssmör, solrosfrön och psylliumfrön mot andra nötter och fröer. Ta helt enkelt det ni har hemma!

Ingredienser:

  • 4 msk kokosolja
  • 3 msk mandelsmör
  • 1/2 dl vatten
  • 7 dl havgregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 1/4 dl kokossocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält oljan och tillsätt mandelsmör och vatten.
  3. Rör om och blanda.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  5. Fördela på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Rosta i ugnen i ca 35 minuter.
  7. Låt svalna innan ni förvarar granolan i en burk.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras