Supergott och enkelt knäcke

Hej på er i sommarvärmen!

Det var ett tag sedan jag la upp något nytt recept. Det är svårt att få ihop det i semestertider med lediga barn och mycket man vill hinna med att göra. Jag tänkte hursomhelst kika in en snabbis och dela med mig av tunna knäckisar som jag gör emellanåt. Superenkelt, näringsrikt och gott! Ät de som de är, eller med någon god marmelad. En favorit hos mig är äpple/kanel marmelad som passar toppen till dessa knäckisar. Jag brukar använda det mjöl och frön som jag har hemma, så stirra er inte blinda på receptet utan ta det ni har hemma.

Ingredienser:

 • 2 dl finmalt rågmjöl
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 dl linfrön
 • 1/2 dl psy´lliumfrön
 • 2 dl vatten
 • 3/4 dl rapsolja
 • Flingsalt
 • Ev smaksättning (ex. dill, rosmarin)

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 150 grader.
 2. Tillsätt alla ingredienser i en skål.
 3. Blanda väl.
 4. Fördela på en ugnsplåt med bakplåtspapper och tryck ut så den blir tunn (tips är att använda plastfolie att trycka ut med).
 5. Strö flingsalt och eventuell smaksättning över.
 6. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.
 7. Låt svalna och bryt loss bitar.

Hoppas ni njuter av sommarvärmen och äter massa gott!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.