Raw choklad- gör din egen

CHOKLAD! Ett ord som väcker känslor! Jag har ända sedan jag var liten älskat choklad. Det har alltid varit mitt favoritgodis och det som dominerade min godispåse på lördagarna. Det har fortsatt även in i vuxen ålder. På en av mina första dejter med min sambo (för ca 12 år sen) åt vi så mycket choklad att vi fick hjärtklappning. Det är inget jag rekommenderar! Vid den tiden var chokladmottot ”desto ljusare och sötare- desto godare”.

Nu har jag dock tagit mitt förnuft till fånga och insett att det är skillnad på choklad och choklad. Mörk choklad av god kvalité är absolut att föredra enligt min smak. Jag är dock inte så svår när det kommer till choklad, och i mina svaga stunder kan nästan vad som helst slinka ner. När jag har tid och lust så händer det att jag gör min egen raw choklad. Det går att göra mer eller mindre komplicerat. Jag tänkte bjuda på ett enkelt recept då jag tror att det är större chans att ni testar! 🙂

IMG_20170909_133600_648 - Raw choklad- gör din egen

RAW Choklad

Ingredienser:

  • 2 dl kokosolja
  • 1 dl rå kakao (om ni inte har eller hittar rå kakao, går det bra med vanlig också)
  • 3 msk lönnsirap eller agavesirap
  • 1 nypa havssalt
  • Fyllning ex:  hackade pistagenötter, rostade kokoschips och torkade granatäpplekärnor

Gör så här:

  1. Smält kokosoljan på låg värme.
  2. Rör ner övriga ingredienser.
  3. Häll upp i formar. Jag brukar använda silikonformar men det går lika bra med ex. knäckformar.
  4. Ställ in i kyl och låt stelna.
  5. Förvara i kyl eller frys!

Njut av lördagen och trevlig helg!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.