Varmt välkommen till min blogg med ett recept på Overnight oats!
Vad kul att just DU vill läsa min blogg! Jag heter Hanna Sundell, är 37 år gammal och kommer att blogga om växtbaserad mat. Jag har ett stort matintresse och har den senaste tiden intresserat mig för växtbaserad mat som jag tycker är fantastiskt smakrik, spännande och helt rätt i tiden. Jag kommer att lägga upp recept, tips och inspiration för er som vill testa på att laga/äta mer växtbaserat. Supergott, jag lovar 🙂
Jag tänkte börja med ett recept på overnight oats. Det är ju ingen nyhet direkt, men jag var lite sen på bollen med att upptäcka denna goda frukost/mellanmål. Det fantastiska med detta recept är att du kan använda ”toppingen” som glass.
Overnight oats
- 1 dl havregryn
- 1 dl havremjölk (går också bra med t.ex. mandel-eller kokosmjölk)
- 1/2 tsk kanel
- 1 krm kardemumma
- 1 krm vaniljpulver
Topping
- 2 dl fryst mango
- 1 dl fryst banan
- 1 dl havremjölk
- 1 krm vaniljpulver
- 1 passionsfrukt
- Crunch i form av ex. frön eller hackade nötter
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser till overnight oats i en skål och ställ i kylskåpet över natten.
- Mixa mango, banan, havremjölk och vaniljpulver till en ”kräm”.
- Servera overnight oats med mango/banankrämen. Gröp ur en passionsfrukt och lägg överst. Toppa med valfri crunch!
Tips! gör en extra sats med topping och ställ in i frysen och ät som glass!!
Kul Hanna!
Jag ska följa dig =)
Lycka till.
Vilket härligt recept. Det verkar superfräsch och gott verkligen. Ska provas!
Ska testa detta , ser jättegott ut men , Det står 1 dl havremjölk i toppingen oxå , ska man mixa den med banan o mango ?
Japp, det stämmer att man ska mixa det med havremjölk 🙂 Det går såklart även att använda annan mjölk om man hellre föredrar det. Lycka till!