Är du vegan?

Först vill jag börja med att säga, ursäkta frånvaron! Livet kom emellan! Dock har jag gjort flera försök de senaste dagarna att få till ett blogginlägg utan att lyckas. Jag har kämpat med ett recept på veganska pannkakor som bara inte vill bli bra. Först blev inte pannkakorna bra, och sen har det varit helt omöjligt att få till en bra bild. Så jag la helt enkelt ner efter tre försök. Men skam den som ger sig, och bli inte förvånade om det inom kort dyker upp ett recept på just veganska pannkakor 🙂

Nu tänkte jag återgå till rubriken. Svaret är nej, jag kallar mig inte vegan. Av den enkla anledningen att jag inte vill kalla mig för någonting överhuvudtaget när det kommer till mat. Om jag ska sätta en stämpel på mig själv så medför det hinder, förbud och dåligt samvete, som jag absolut inte vill ha. Mat och dåligt samvete är ord som enligt mig inte hör ihop! Jag äter det jag vill och mår bra av. Dock har det på senare tid blivit att jag äter mer och mer växtbaserat, och jag har utvecklat ett stort intresse för denna typ av mat. Dels för att det är gott, men också för att jag mår bra av att äta växtbaserat. Miljön är också en viktig aspekt och vi går mer och mer åt det växtbaserade hållet, det är ofrånkomligt. Dock skulle jag ljuga om jag sa att jag åt uteslutande växtbaserat, men det tar mer och mer över. Rött kött har jag helt slutat med, kyckling äter jag väldigt sällan. Likaså mjölkprodukter där jag mer och mer har gått över till växtbaserat. Jag tror helt enkelt att det är framtidens mat, och där vill man ju vara med 🙂  Idag har jag inget recept att bjuda på, dock tog jag fram en del produkter som jag hade hemma och som jag är en stor konsument av. Vissa saker är så enkla att byta ut från animaliskt till växtbaserat. Testa, det är inte farligt! Nästa gång du är i matbutiken, låt inte benen automatiskt vandra till köttdisken, kolla om det finns något annat spännande att testa 🙂

Jag vill avsluta med en liten önskan om att det snart ska komma bra växtbaserade ostar, för det är något jag saknar!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras