En gastronom och en ultralöpare prövar livet som veganer i en månad

Jag vet att en hel del körde ”veganuary”, men jag hade inte vaknat upp från decembers matkoma och var inte redo då. I februari kommer dock jag och min sambo att prova på att äta helt växtbaserat. För mig kommer nog utmaningen inte att bli lika svår som den kommer att bli för min sambo, då jag redan äter mycket växtbaserat. Jag vet att jag tidigare har skrivit att jag inte vill ha några regler eller förbud när det kommer till mat. Det här får dock vara ett undantag som bekräftar regeln. Det handlar ju bara om att äta vegetabiliskt istället för animaliskt. Inte konstigare än så. När jag nu skriver om växtbaserad mat, så är det ju självklart att jag till fullo måste prova på att äta på det viset. Jag älskar att laga mat och ser det som en utmaning och en chans till att få vara kreativ. Jag är säker på att jag kommer lära mig en massa nytt och få ny inspiration i köket. Perfekt för en gastronom.

Min sambo tränar väldigt mycket då han är en s.k ultralöpare, d.v.s. han springer lopp över 42 km, helst bergslopp. I slutet på sommaren har han en stor utmaning framför sig då han ska springa UTMB, som är ett bergslopp med början i Chamonix, och sträcker sig över 17 mil och 10000 höjdmeter. Som ni säkert förstår så tränar han en hel del och detta kräver mycket energi. Att äta växtbaserat under en månad ser han som en utmaning, och han vill se hur kroppen reagerar på denna kost. Han har haft en hel del problem med magen, och vi får se om en mer växtbaserad kost kan vara lösningen. Jag tror det svåraste för oss båda, kommer att vara att inte äta ost eller fisk (även om det finns vegetabiliska alternativ till ost). Men jag är säker på att vi kommer hitta andra alternativ som kommer att vara minst lika bra. Det ska, hur som helst, bli superkul och vi är båda taggade.

Följ oss gärna på instagram:

hannas.kitchen

martinbengtsson69

 

Min sambo redo för förra årets UTMB

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras