Proteinbars

Hej alla träningsflitiga ute i stugorna! Jag har själv kommit igång med träningen så smått efter en ofrivillig paus på 8 veckor. Ett långdraget virus vägrade släppa taget om min kropp, men nu hoppas jag få vara frisk ett tag framöver. Jag hörde dock ett rykte om en magsjuka som härjar runt där jag bor, men det örat vägrar jag lyssna på.

När man tränar, som jag är säker på att ni alla redan vet, är det viktigt att få i sig bra mat. Kroppen behöver ju både kolhydrater och protein efter träning. Något som är väldigt smidigt och gott, är att göra egna proteinbars. Receptet på proteinbarsen som jag ska dela med mig av idag, är veganska, utan raffinerat socker, glutenfria och utan tillsatser. Det viktigaste av allt, de smaker supergott! Det funkar lika bra som godis!

Trevlig helg på er alla!

Glöm inte följa mig på instagram: hannas.kitchen

Proteinbars

Ingredienser

 • 250 gram dadlar (jag använder alltid medjooldadlar, men det går säkert bra med andra också)
 • 100 gram pumpakärnor
 • 50 gram jordnötssmör
 • 40 gram solrosfrön
 • 25 gram kakao
 • 15 gram kokosolja

Gör så här

 1. Lägg alla ingredienser i en matberedare eller annan mixer.
 2. Mixa till en lagom konsistens. Det får gärna vara lite crunch kvar så mixa inte för länge.
 3. Fördela smeten i en form (jag använder alltid silikonformar, men det går lika bra med andra formar).
 4. Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
 5. Förvara i kyl eller frys och ta fram vid behov.
1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras