Gör din egen nutella

Nutella är för mig förknippat med franska alperna och skidsemester med tjejgänget. Första gången vi drog ihop ett skidgalet tjejgäng var i ettan på gymnasiet med destination Val dÍsere. Det var en vecka fylld med så många minnen att det var nästintill olidligt att vänta ett helt år till nästa resa. Vid den tiden var matlagning inte något stort intresse, utan det var mest alkoholen och festandet som lockade. Det vi dock köpte och åt i princip både till frukost, mellanmål och kvällsmat var baguette med nutella. Jag vet inte hur många burkar nutella som gick åt på en vecka. Men gott var det och smaken av nutella tar mig alltid tillbaka till alperna och hur fantastiskt kul vi hade.

Även om det inte blir någon skidsemester för mig på sportlovet i år, så hoppas jag komma iväg någon gång under vintern. Jag håller tummarna för att vi ska få ihop en spontanresa med familjen. För skidåkning, det är det absolut roligaste jag vet! Det slår alla andra semestrar enligt min mening. Jag är så glad att min 9-åriga dotter tycker detsamma.

Det är så otroligt enkelt att göra egen nutella så jag tycker absolut att ni ska testa.

Hemgjord nutella

Ingredienser:

  • 300 gram hasselnötter
  • 1 dl lönnsirap
  • 1 dl kakao
  • 3 msk neutral olja
  • 1 nypa havssalt

Gör så här:

  1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 C grader i 15 minuter.
  2. Gnugga dem hårt i en handduk så att det mesta av skalet lossnar.
  3. Mixa nötterna i en mixer tills det blir en smidig ”pasta”. Det tar några minuter!
  4. Blanda i resten av ingredienserna och vispa ihop.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.