Vegetarisk grönsakspytt

Ja, egentligen vegansk grönsakspytt, men jag tycker vegetarisk låter bättre än vegansk 🙂 Grönsakspytt är en sån där fantastisk rätt där man kan ta lite vad man har i kyl och frys. Det är oftast så jag gör överlag när jag lagar vardagsmat. Jag öppnar kyl och frys och ser vad som finns och bestämmer maträtt därefter. Jag önskar jag var bättre på att planera och veckohandla men det blir aldrig så. Jag kan inte veta på söndag vad jag kommer vara sugen att äta på onsdag. Har insett att jag är alldeles för spontan för att veckohandla. Jag kom förresten på ett nytt ord idag, spontanar. Jag och en kompis ska ut och äta i veckan och vi kunde inte bestämma vilken restaurang vi ska gå på, så då bestämde vi att vi spontanar. Mycket bra ord om du frågar mig 🙂

Nu till dagens recept. Detta var en grönsakspytt som jag gjorde i förra veckan och som enligt min sambo blev godkänd. Får väl lita på hans omdöme 🙂

vegetarisk grönsakspytt

Vegetarisk grönsakspytt

Ingredienser

 • 1 sötpotatis
 • 1/2 zuccini
 • 1 st färsk broccolibukett
 • 1 st rödlök
 • 1 st solovitlök
 • 2 st veganska sojaburgare (sojakorv går också bra, eller annat veganskt protein)
 • Chiliflakes
 • Kanel
 • Persilja
 • Olivolja
 • Salt och peppar

Kall sås

 • 2 dl havrefraiche
 • Saften från en halv citron
 • Salt och peppar

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 225 C grader.
 2. Skölj sötpotatisen och skär i tärningar. Placera sötpotatisen på en ugnsform och ringla olivolja över. Krydda med kanel, salt och peppar.
 3. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
 4. Skiva broccolin i mindre bitar och koka tills den mjuknar lite.
 5. Skiva sojaburgarna i mindre bitar och stek i olivolja tillsammans med riven vitlök och hackad rödlök.
 6. Skiva zucchinin i mindre bitar och stek tillsammans med sojaburgarna och lökblandningen.
 7. Tillsätt broccolin och stek i några minuter.
 8. Blanda i sötpotatisen och krydda med hackad persilja, chiliflakes, salt och peppar.
 9. Blanda ingredienserna till såsen och servera din grönsakspytt tillsammans med den kalla såsen.

Smaklig måltid!

Instagram: @hannas.kitchen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras