Pannkakor på sötpotatis

ÄNTLIGEN har jag fått till mina veganska pannkakor! Både bild och recept blev bra! Skam den som ger sig, det tog ”bara” fem försök. Det måste väl ändå vara ett tecken på att man sysslar med det man älskar?! Att man inte ger sig förrän det blir precis så bra som man vill ha det.

Jag avundas ibland min sambo när det kommer till träning och hans målmedvetenhet kring detta. Jag har många gånger önskat att jag kunde utmana och pusha mig på samma sätt som han kan. Jag har tänkt att vi är olika på så sätt. Men jag har nu kommit fram till att vi båda besitter dessa egenskaper, fast inom olika områden. Han har hittat sin stora passion i livet, ultralöpning, och jag har hittat min, matlagning. Han skulle aldrig få för sig att smaka av en sås i en halvtimme och finjustera för att få den så bra som möjligt. Likväl skulle inte jag få för mig att träna på det sättet som han gör. Som tur är så gillar ju även jag att träna och röra på mig, fast inte på sättet som han gör. Jag varken kan eller vill pusha mig på det sättet som han gör. Han gillar mat, men kan ibland bli trött på mig när jag inte nöjer mig eller vill göra om en maträtt.  Jag är inte nöjd förrän det är i mina ögon perfekt. Samma egenskaper, fast inom olika områden 🙂

Hursomhelst så är det härligt när man hittar det man brinner för! Något som är långtifrån självklart. För mig har det tagit många år och omvägar för att hitta rätt. Jag är så glad och tacksam för att det jag brinner för, också är mitt jobb. Jag är också väldigt glad och taggad för att jag inom kort ska börja arbeta som kock. Jag kommer jobba två dagar i veckan för att jag ska kunna fortsätta med mitt företag. Men det ska bli så kul!!

Jag höll nästan på att glömma, här kommer receptet på de veganska pannkakorna:

Ingredienser

 • 1 stor sötpotatis
 • Ca 1/2 burk kokosmjölk
 • 1 dl havremjöl (jag mixade havregryn tills dess att de blev till ett mjöl)
 • 1 msk lönnsirap
 • 1 msk havremjölk
 • 1 1/2 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk kanel
 • 1/2 tsk kardemumma
 • Kokosolja

Gör så här

 1. Skala  och dela sötpotatisen mindre bitar och koka tills dess att den är mjuk.
 2. Mixa sötpotatisen med en stavmixer.
 3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
 4. Vispa ihop sötpotatisen med kokosmjölk, havremjölk och lönnsirap.
 5. Tillsätt ”mjölblandningen” till sötpotatismixen.
 6. Låt smeten vila i ca 30 minuter i kylskåpet.
 7. Stek pannkakorna i en stekpanna med kokosolja.

Servera med favorittillbehören! Jag åt tillsammans med hallon, blåbär och kokos/mango yoghurt!

Min favorityoghurt! Testa!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.