Sötpotatis pommes frites

Någon mer än jag som älskar sötpotatis? Det är ju så fantastiskt gott och kan användas både i matlagning och bakning. Jag äter det flera gånger i veckan. Första gången jag åt sötpotatis pommes frites tror jag var för två år sedan. Det har blivit många gånger sedan dess.  Visste ni förresten att sötpotatis är en ört av typen vindeväxt? Sötpotatisen är fullproppad med viktiga vitaminer och andra näringsämnen som stärker immunförsvaret. Så, både god och bra för kroppen, kan ju inte bli bättre! För sötpotatis pommes frites så kan man antingen välja att fritera eller att baka i ugn. Jag brukar baka mina i ugn och då gör jag enligt följande…

Sötpotatis pommes frites

Ingredienser

4 portioner

  • 500 gram sötpotatis
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 C grader
  2. Skär sötpotatisen i 1 cm tjocka stavar
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper
  4. Ringla olivolja och strö havssalt och chiliflakes över
  5. Baka i ugnen i ca 25 minuter

Smaklig måltid!

Följ mig gärna på instagram också: @hannas.kitchen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras